top of page
rally tablica.jpg

Juraj Šebalj i Marijan Stublić pobjednici 1. Čavle Rally Challengea

Juraj Šebalj i Marijan Stublić Čavle Rally Challenge.jpg

Juraj Šebalj i Marijan Stublić u Toyoti Yaris GR izborili su pobjedu na 1. Čavle Rally Challengeu na suveren način. Vodili su od prvog do posljednjeg brzinskog ispita, a najbolja su vremena postavili na 6 od 9 brzinaca. Na Grobničkoj su si stazi mogli dopustiti manje taktiziranje ne bi li sačuvali gume za izazove na brzincima Platak i Gornje Jelenje. Pobjedom na Čavlima Šebalj i Stublić stigli su do naslova prvaka Hrvatskog auto i karting saveza, jer su osvojili prvo mjesto ukupnog poretka u Prvenstvu Hrvatske.
 

Drugo mjesto na 1. Čavle Rally Challengeu izborili su Alfred Kramer i Jeanette Kvick u Peugeotu 208 Rally4 te su tako osvojili naslov prvaka Hrvatske. Austrijanac koji vozi s licencom AK Rijeka i iskusna suvozačica iz Danske postavili su najbrža vremena na dva od tri brzinska ispita na Grobniku te na prvom prolasku Gornjim Jelenjem. Iza pobjedničke posade Šebalj – Stublić imali su 41,9 sekundi zaostatka, dok su ispred trećih Viliama Prodana i Zorana Raštegorca u Renaultu Clio Rally4 imali 49,1 sekundu „zalihe”. 


Na Čavle Rally Challengeu odlučen je i prvak Hrvatske u klasi 4. Izborila ga je drugim mjestom posada Igor Mandić i Albert Ivančić u MG-u ZR 105. Za pobjednicima klase Vjekoslavom Čičkom i Eugenom Kokolićem u Renaultu Cliu Rally5 zaostali su 36,6 sekundi, dok su na posljednjem brzinskom ispitu iskoristili „piruetu” Marsela Katića i Denisa Rubinića u VW Polu 1.4 16v. Pobjednici klase 3 bili su Tomas Hrvatin i Đani Simčić s Renaultom Cliom RS, koji su ujedno izborili i peto mjesto ukupnog poretka. Naslov prvaka osigurali su već prije dolaska u Čavle. 


Nastupilo je ukupno 30 posada, a po prvi put u Prvenstvu Hrvatske sve su prijavljene posade doista i nastupile na rallyju. Do cilja ih je stiglo 25, svih pet posada koje su odustale bile su prisiljene na to zbog kvarova ili blažih izlijetanja sa staze. Vozilo se ukupno devet brzinskih ispita, po tri na stazi Automotodroma Grobnik, Platku i Gornjem Jelenju. Natjecanje je organizirao AK Poreč Motorsport uz suorganizatora AK Skok Racing 1993 uz pokroviteljstvo Općine Čavle i Turističke zajednice općine Čavle. 

Ceremonijalni start

Ceremonijalnim startom na parkiralištu kraj Doma Kulture u Čavlima otvoren je 1. Čavle Rally Challenge. Na startu je bilo više od 70 posada koje nastupaju u Prvenstvu Hrvatske i Rally in Circuit seriji. Startni broj 1 imaju Juraj Šebalj i Marijan Stublić koji se natječu u Toyoti Yaris GR. U subotnjem programu očekuje ih devet brzinskih ispita: Grobnik, Platak i Gornje Jelenje voze se po tri puta.

SNIMKE BRZINSKIH ISPITA "1. ČAVLE RALLY CHALLENGE 2022." 

 

 

 

 

 

 

                                               BI/SS Gornje Jelenje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                  BI/SS Platak

 

NAJAVLJEN "1. ČAVLE RALLY CHALLENGE 2022."

U organizaciji Poreč motorsporta dana 11.-12.11.2022.godine održati će se posljednje natjecanje u kalendaru Prvenstva Hrvatske a ujedno i premijerno izdanje "1.Čavle rally challenge 2022.". Natjecanje je spoj u Italiji vrlo popularnih "ronde"rallyja (vozi se na stazi sa raznim varijantama šikana) i klasičnog rallyja.

Početak natjecanja predviđen je u patak 11.11.2022.u jutarnjim satima gdje su po programu predviđene:verifikacija,tehnički pregled i upoznavanje staza. Ceremonijalni start održati će se na parkingu u centru Općine Čavle.

Natijecateljski dio počinje u subotu u 8:30 iz parka vozača Grobničke ljepotice. Prvi na redu a ujedno i najkraći brzinski ispit, zamišljen kao svojevrsno "zagrijavanje" je BI Grobnik 1 u dužini od 3,6km nakon čega posade odlaze na Platak na brzinske ispite Platak (od križanja glavne ceste do parkinga na Platku) te Gornje Jelenje (od Malog doma do križanja sa glavnom cestom na Gornjem Jelenju) nakon čega se vraćaju u servisni prostor.Iduća dva kruga se ponavljaju uz razliku da je BI Grobnik sada u dužini 12ak kilometara (nešto manje od 3 kruga).

Prve posade očekujemo na ciljnoj rampi na grobničkom polju oko 16:00 sati a podjelu nagrada oko 19:00 sati..

Natjecanje je međunarodnog karaktera te se boduje za Međunarodno Zonsko Prvenstvo Hrvatske te Prvenstvo Hrvatske a očekuje se nastup 60ak posada iz susjednih zemalja.

"1. ČAVLE RALLY CHALLENGE 2022."


Organizzata da Poreč Motorsport, dall'11 al 12 novembre 2022, si terrà l'ultima competizione nel calendario del Campionato Croato e allo stesso tempo la prima edizione del "1° Čavle rally challenge 2022". La competizione è una combinazione tra il rally ronde molto popolare in Italia (percorso su circuito con chicanes) e il rally classico.

 

L'inizio della competizione è previsto per venerdì 11 novembre 2022, in mattinata, dove il programma prevede: verifica, sopralluogo tecnico e familiarizzazione con i tracciati. La cerimonia di partenza si terrà nel centro del Comune di Čavle.


La parte competitiva inizia sabato alle 8:30 dal paddock di Grobnik . Il primo e anche più breve test di velocità,concepito come una sorta di "riscaldamento" è la P.S. Grobnik 1 con una lunghezza di 3,6 km, dopodiché gli equipaggi si recano a Platak per le P.S. di Platak (dallo start della strada principale al parcheggio Platak) e Gorlenje Platka e (da Mali Dom fino all'incrocio con la strada principale a Gornji Jelenje) dopodiché gli equipaggi tornano all'area di servizio riordino e assistenza,in circuito.I due giri successivi si ripetono con la differenza che ora si affronterà la P.S. Grobnik 2 di 12 chilometri (circa 3 giri del circuito).


Aspetteremo i primi equipaggi sul palco di arrivo di Grobnik intorno alle 16:00 e la cerimonia di premiazione intorno alle 19:00 di sabato. La competizione è di carattere internazionale ed è valida per il Campionato Zonale Internazionale Croato e il
Campionato Croato, e si prevede la prestazione di circa 60 equipaggi provenienti dai paesi vicini.

Logo Čavle2.png
logo-novi TZ.jpg
fakin.jpg
Logo Bifix.JPG
Skok media.png
logo grobnik.JPG
SMX logo.jpg
Becker logo.jpg
Adria oil_logo.jpg
bottom of page